Wil je een gezonde BMI? Dan is het belangrijk om te beginnen met een gezonde en bewuste levensstijl. Daarbij is het natuurlijk enorm belangrijk welke voeding je eet. Wat kook je ’s avonds, wat voor tussendoortjes neem je, hoe ontbijt je? Dergelijke zaken zijn enorm belangrijk. Wil jij nu beginnen met een gezondere levensstijl om op een mooie BMI uit te komen? Dan is gek genoeg “online boodschappen doen” mogelijk een stap in de goede richting. Want mensen die de boodschappen bij een online supermarkt bestellen, neigen veel minder naar ongezonde tussendoortjes, kant en klaar maaltijden of andere ongezonde producten. Onderzoek van de Universiteit in Gent toont aan dat online boodschappers minder kiezen voor ongezonde producten. Je kent het vast wel: je loopt met honger in de supermarkt en pakt chips, chocolade en andere ongezonde producten. Mensen die online boodschappen doen kennen deze verleidingen veel minder.

Wat is een gezond BMI?

BMI staat voor Body Mass Index. Een gezond BMI voor mannen ligt tussen de 18,5 en 25. Voor vrouwen ligt dat tussen de 25 en 30. Online zijn er allerlei tools om je BMI te berekenen. Dit wordt gebaseerd op je lengte en gewicht.

Hoe werkt online boodschappen doen?

Kies jij ook vaak voor de makkelijke, en ongezonde oplossing in de supermarkt? Start dan met bewust boodschappen doen. Het liefst online. Zo zul je minder kiezen voor allerlei ongezonde alternatieven. Op Boodschappenspot.nl kan je eenvoudig de supermarkten vinden die bij jou aan huis bezorgen. Populaire supers zijn AH.nl, Jumbo.com en PLUS.nl. Zij bieden stuk voor stuk een uitgebreid online assortiment. Hieronder vallen ook specifieke koolhydraatarme producten. Je kunt ook kiezen voor een maaltijdbox van bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Deze box bevat verse en gezonde producten voor 2, 3 of meer maaltijden in de week. Zo weet je zeker dat je gezond en gevarieerd eet.

Kijk uit voor kant-en-klaar maaltijden

Wil jij gemak? Dan neigen veel mensen te kiezen voor kant en klaar maaltijden. Toch is dat vaak geen handige oplossing. Deze maaltijden zijn relatief duur en zitten vol met suikers en andere toevoegingen. Probeer altijd pakjes en zakjes te mijden. Kies daarentegen zoveel mogelijk voor verse groenten, verse kruiden. Op de websites van online supers als Albert Heijn vind je ook volop recepten ter inspiratie.