Het is voor ieder mens van groot belang met een gezond ontbijt de dag te beginnen. Wanneer je opstaat heeft je lichaam alle voedingsstoffen van de vorige dag reeds verwerkt en verteerd. Je begint de nieuwe dag met een lege maag en die moet natuurlijk gevuld worden. Daar is het ontbijt nou belangrijk voor. Als je als kind naar school moet zal je energie nodig hebben om de hele dag op te letten en te leren. Het vergt heel wat inspanning om je bij de les te houden en met een lege maag lukt dat niet. Je gaat dus een goed ontbijt moeten nuttigen voor het naar school gaan en deze tijdens de pauze bijwerken om je bij te houden voor de dag. Zorg ervoor dat je ontbijt vooral bestaat uit melk en fruit producten .Deze geven de nodige energie je je gebruikt voor het leren van je lessen.

Ontbijt voor volwassenen
Voor volwassen is het ook even belangrijk dat je een gezond en stevig ontbijt nuttigt. Je gaat vanaf vroeg in de dag aan het werken zijn en dat kan alleen met een goed gevulde buik. Je komt er niet onderuit. Als je nou zwaar fysiek werk doet als metselaar of magazijn medewerker, of gewoon de hele dag achter een pc je werk zit te doen maakt niet veel uit. Je zal voor beide genoeg moeten hebben gegeten om je dag goed te beginnen. Het zal helpen je beter te concentreren op het werk en beter te letten op wat je aan het doen bent. En dat is tijdens het werk altijd belangrijk en hard nodig, vooral als je met een machine of een grote zaag aan het werken bent. Dan ga je met je volle aandacht erbij moeten zijn. Gezond ontbijten geeft je niet alleen energie maar het helpt ook je concentratie te verhogen. Besparen op de wekelijkse boodschappen? Bekijk de actuele Coop kortingscodes en vind online aanbiedingen.

En zelfs als je niet meer werk en niet meer naar school gaat is het nog steeds belangrijk dat je gezond ontbijt. Als je wat ouder bent en de jaren beginnen te tellen houd een gezond ontbijt je je. Je zal er steeds op moeten letten dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt zodat je tenminste fit kan zijn op je ouden dagen. Neem er de tijd dus elke ochtend voor. Sta wat eerder op indien nodig , maar zorg ervoor dat je nou elke ochtend wat voedsel op je maag hebt.

Ontbijten tijdens een dieet
Een groot aantal mensen slaat hun ontbijt over met het idee dat ze dan gaan afvallen. Dit is een groot misverstand! Het is niet verstandig om niet te ontbijten. Sowieso krijg je later op de dag uiteindelijk echt wel weer trek en bestaat het risico dat je dan juist zo’n honger hebt dat je juist veel te veel gaat eten. Ook ben je gewoon minder scherp zonder ontbijt. Wetenschappelijk hoeft het overigens niet zo te zijn dat niet ontbijten zwaar ongezond is. Hier zijn eigenlijk de meningen over verdeeld. Dit zou eigenlijk met duizenden mensen als proefkonijn getest moeten worden over een periode van tientallen jaren.