Het lijkt zo mooi, even snel afvallen. Snel afvallen, kan echter vervelende gevolgen hebben voor je lichaam en je algemene gezondheid. Snel afvallen is namelijk helemaal niet zo slim, sterker nog het is helemaal niet gezond. Jouw lichaam werkt in een patroon, het is gewend aan jouw vaste ritme en levensschema. Als jij dan ineens van alles verandert kan dat nare gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld heel snel afvallen door weinig tot niets te eten, het lijkt zo mooi. Snel afvallen. Wat mensen niet beseffen is dat er alleen voedsel, dat nog in jouw darmen en maag zit word afgebroken, hierdoor krijg je direct een stuk minder energie en word je moe. Deze moeheid laat je fouten maken, deze fouten kunnen ook weer vreselijke gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verkeer enzovoort. Het is dus helemaal niet altijd slim om snel af te vallen.

Hoe moet het dan?

Afvallen kun je beter doen met een goed dieet schema bestaande uit; een goed eetschema en trainingsschema. Sporten in combinatie met voldoende van het goede voedsel laat je ook vrij snel afvallen. Echter is dit in tegenstelling tot de slechte vorm van afvallen, veel blijvender. Mits jij je dieet goed volgt, alle stappen doorloopt en vervolgens goed afsluit kun jij overgewicht verliezen en vervolgens op je streefgewicht blijven. Zoals al eerder aangegeven werkt jouw lichaam in een ritme. Dat werkt het zelfde met eten. Als jouw lichaam gewend is om tijdens het dieet minder of hetzelfde maar dan goede stoffen te eten en te verwerken, en je gaat vervolgens terug naar je oude levensschema met veel snacks en snoepjes. Dan vliegen de kilo’s er weer aan. Het is daarom zaak om rustig op te bouwen en de stappen van het dieetplan te volgen. Op deze pagina van bbuni is de caloriebehoefte te berekenen waarmee je kunt zien hoeveel je moet eten.

Maar dan mag ik toch niets eten?

Nee hoor, er is voldoende te eten! Er zijn verschillende top recepten bij diëten. Deze recepten zijn gewone maaltijden, maar dan gezonder. Zeker niet minder lekker. Afhankelijk van het dieet dat je kiest zijn er producten die je wel mag nemen en producten die je het beste kunt mijden. Uit de lijst met producten die je wel mag, is altijd voldoende keus. Het is dus erg belangrijk dat jij van te voren duidelijk hebt welke doelen je wilt gaan halen en welk dieet daarbij past en ook bij jou past. Het is namelijk erg belangrijk om een dieet te vinden dat goed bij jou past, hierdoor kun je het makkelijker volhouden als het even tegen zit en je trek krijgt in snacks en snoepjes. Zet dus goed voor jezelf op een rij wat je wilt en ga ervoor. Dat is de manier om jouw doelen te bereiken. Onthoud te allen tijde dat je het voor jezelf doet en je er alleen maar beter van kan worden. Wie voelt zich nou niet lekkerder zonder die overtollige kilo’s. Zonder die overtollige kilo’s ga jij je namelijk fitter en sterker voelen, wie wilt dat nou niet?